Протест пред Столичния общински съвет за увеличение на заплатите на работещите в сектор

...
Протест пред Столичния общински съвет за увеличение на заплатите на работещите в сектор
Коментари Харесай

За по-високи заплати: Столичните детски медици излязоха на протест

Протест пред Столичния общински съвет за увеличение на заплатите на работещите в бранш " Детско и учебно опазване на здравето " и по-специално в детските ясли и здравните кабинети в учебните заведения в София. Организатори са Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и Медицинска федерация " Подкрепа ".

 

Подробностите - от Рая Стоянова във видеото.

Служителите в детските градини и здравните кабинети в училищата упорстват за минимално нарастване на заплатите им от 30% или от 1350 главните възнаграждания да станат 1890 лв.. 

Работещите в детското опазване на здравето искат още повишаване на средствата за работно облекло от 450 на 500 лева годишно. Те упорстват и за увеличение на размера на компенсацията при пенсиониране до 9 брутни месечни хонорари.

В понеделник кметът на София Васил Терзиев съобщи, че исканията ще бъдат задоволени " отчасти ". За момента договореното нарастване е 100 лв. от 1 април за експертите в бранша.

Въпреки обещанието на столичния кмет, здравните работници от училищата и детските градини се събраха в пред постройката на общината. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР